Problemen door late betaling

Midden en kleine bedrijven in de hofstad raken behoorlijk in de problemen door laat betaalgedrag, aldus Incassobureau BoitenLuhrs in Den Haag. Doordat grote bedrijven en instanties van de overheid en tevens kleine en middelgrote bedrijven hun rekeningen veel te laat betalen. De betalingen worden gemiddeld pas na 40 dagen voldaan terwijl volgens de wet een betaal termijn van 30 dagen wordt geacht. Arjan Boiten van incasso en gerechtsdeurwaarders BoitenLuhrs spreekt over het domino effect, laat betaalbedrag van het ene bedrijf lokt weer laat betaalgedrag bij de ander uit, waardoor bij veel bedrijven liquiditeits problemen ontstaan doordat zij zelf hun facturen veel te laat betaald krijgen, enkele voorheen goedlopende bedrijven zijn hierdoor ernstig in de problemen gekomen. Volgens cijfers van de KvK is gebleken dat er in het eerste kwartaal van 2011 al 54 ondernemingen failliet zijn geraakt in regio Den Haag, wat een kleine 1/3 meer is als in dezelfde periode van het jaar daarvoor.

Kleine bedrijven snel in de problemen

Middelgrote en kleine ondernemingen die doorgaans geen aanzienlijke financiele buffers hebben komen al gauw in de problemen als openstaande rekeningen niet tijdig betaald worden. Nederlandse ondernemingen lopen op dit moment vijftien miljard mis aan onbetaalde facturen volgens incasso en gerechtsdeurwaarders BoitenLuhrs. Waardoor de kleinere ondernemingen het almaar moeilijker krijgen.

Scherpe controle noodzakelijk

Volgens een zegsman van de ondernemingsraad van het MKB Nederland is de situatie zeer ernstig te noemen en wordt daarom scherp gemonitoord. Vergeleken met de rest van Europa doen Nederlandse ondernemingen het niet al te slecht maar het probleem mag daardoor niet genegeerd worden.

Voorbeeld functie voor de overheid

De organisatie van ondernemers is van mening dat gemeentes en overheidsinstanties hierin een voorbeeld functie heeft. Incasso en gerechtsdeurwaarders BoitenLuhrs heeft in Den Haag een campagne opgestart om het MKB te doen beseffen dat het goed is om op tijd rekeningen te betalen.

Wacht niet langer en geef uw incasso vandaag nog uit handen aan het incassobureau met de scherpste offerte !
Wij respecteren uw privacy. Uw e-mail adres is veilig bij ons en word uitsluitend en slechts eenmaal gebruikt om uw gratis incassobureau offertes toe te sturen. Indien u nogmaals gebruik wilt maken van onze gratis offertes staat het u vrij om wederom ons formulier te gebruiken.
Dhr. W. van den Berg
Middelburg
“Zeer handige website, ik kreeg binnen 1 dag 6 offertes waar ik uit kon kiezen. Het gekozen incassobureau heeft netjes mijn buitenlandse vorderingen voor mij geïncasseerd”

Incassobureau Inschakelen | Incasso | Incassobureau | Eenmalige Incasso | Incasso Bureau | Incassobureaus | no cure no pay | Sitemap | Disclaimer | Links